העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

חוויה ים תיכונית בניחוח קליפורני

איילת פרי, השפית והבעלים של מסעדת "קסיס" הים תיכונית ליקטה במיוחד עבורכם מתכונים מעוררי תיאבון ל"מנגל האולטימטיבי" וקינחה עם קוקטייל פירות משובח

פעם היינו יוצאים לבושי חג לצפות במצעד צה"ל, או הולכים לים, לראות את המטס. ‏
היום אנחנו מודאגים יותר מהלוקיישן שבו נעשה על האש ומי אחראי לפרגיות או לבירות...
האמת, שאין בזה כל רע: אפילו הצרפתים, שעוד רוכבים על סוסים מהודרים בשדרות האליזה, חוגגים בזלילה ללא הכר ואם מסתכלים על האופן שבו האמריקאים חוגגים את יום העצמאות שלהם, רואים שאין לנו במה להתבייש. אצלם רק קוראים לזה ברביקיו, ואצלנו - מנגל‎.‎

אז לא משנה מה אתם אוהבים או מעדיפים ביום העצמאות שלכם,כאן אצלנו באתר, תוכלו למצוא אין ספור ספקי ציוד ל"על האש", איטליזים טובים ולא יקרים ועוד.‏
ואם אתם בעניין של מסעדות בערב יום העצמאות - גם אלה לא חסרות, ורובן מגישות מגוון של תפריטים ומנות יחודיים לחג. ‏

כדי שתוכלו ליהנות באמת ממטעמים משובחים, איילת פרי - השפית והבעלים של מסעדת קסיס הים תיכונית ליקטה במיוחד עבורכם מתכונים מעוררי תיאבון ליום העצמאות, הפשילו את השרוולים >>

כל האיטליזים שחיפשתם - במקום אחד >

מחפשים מסעדת בשר משובחת? היכנסו עכשיו >

שיפוד מוסר ים באורגנו, לימון כבוש וצזיקי

 

מצרכים:‏

‏1 ק"ג דג מוסר בשרני חתוך לקוביות

‏1 כף אורגנו טרי

‏1 כף ממרח לימון כבוש )קנוי(‏

‏1 כפית סומק

‏1 כפית אבקת שום

‏1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:‏

‏1. משרים שיפודי עץ במים קרים כשעה‏

2. מערבבים שמן זית, אורגנו טרי, סומק ואבקת שום לתערובת אחידה‏

‏3. חותכים דג לקוביות של 1 ס"מ ומשפדים על שיפוד

‏4. מורחים את הדג בתערובת התיבול ומשרים כשעה‏

‏5. על גריל פחמים צולים את שיפודי הדג

‏6. דקה לפני שמוכן מורחים בתערובת של לימון כבוש ושמן זית‏

‏7. להגיש עם רוטב צזיקי זוקיני וזרעי קצח‏

צזיקי זוקיני

מצרכים:‏

‏1 כוס יוגורט עזים

‏1 כוס לבנה

‏1 כף נענע טרייה

‏1 כפית נענע יבשה

‏1 זוקיני מגורד בפומפיה ומסונן מעודפי נוזלים

‏1 כפית שום כתוש

מיץ מלימון אחד ‏

מלח ופלפל

אופן ההכנה:‏

בקערה מערבבים את כל החומרים‏.

שיפוד פרגית עם סלטון פטרוזיליה, בצל אדום וצנונית

מצרכים:‏

‏1 ק"ג פרגית חתוכה לקוביות

תערובת תיבול:‏

‏1 כף כמון

‏1 כף זרעי כוסברה קלויים וטחונים

‏1 כף אבקת שום

‏1 כף פלפל שאטה טחון

‏1 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

‏1/4 כוס שמן זית ‏

אופן ההכנה:‏

‏1. מערבבים את כל התבלינים יחד‏

‏2. מוסיפים שמן זית ומערבבים ‏

‏3. משרים את חלקי הפרגית בתערובת כשעה‏

‏4. משפדים וצולים על גריל פחמים 5 דקות מכל צד

סלטון פטרוזיליה, בצל אדום וצנונית

מצרכים:‏

‏1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים

‏1/4 בצל אדום פרוס לפרוסות

‏2 צנוניות פרוסות דק

‏1/2 פלפל צ'ילי

שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:‏

בקערה מערבבים יחד את כל החומרים‏

מלבי פסיפלורה וסיגר אגוזים מתובל

מצרכים:‏

‏250 מ"ל חלב

‏250 מ"ל שמנת

‏20 גרם קורנפלור

‏40 גרם סוכר

‏1 כפית מי ורדים

אופן ההכנה:‏

‏1. בסיר מבשלים חלב, שמנת וסוכר כ 5-7 דקות

‏2. מוסיפים קורנפלור ומבשלים עוד 5 דקות

קולי פסיפלורה

מצרכים:‏

‏1 כוס תוכן פרי פסיפלורה וזרעים

‏1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים הכל יחדיו עד למרקם סירופ ויוצקים מעל המלבי‏

סיגר פקאן

‏1 חבילת בצק פילו חתוך למלבנים 7 סמ ,‏x 15‎‏ מוברש בחמאה מומסת

‏2 כוסות פקאן גרוס דק

‏1/2 כוס מייפל

אופן ההכנה:

‏1. לערבב יחד את כל המרכיבים‏

‏2. למלא את הבצק במילוי האגוזים ולגלגל לסיגר דק

‏3. להניח בתבנית אפיה ולהבריש בחמאה מומסת‏

‏4. לאפות בתנור שחומם מראש כ10 דקות

‏5. לצנן ולהגיש עם אבקת סוכר מעל, בתוך כוס המלבי‏

קוקטייל ענבים ואניס

מצרכים:‏

‏1/2 כוס ענבים ירוקים

‏1 מנה אוזו

‏1 כף מי סוכר

מיץ וקליפה מגורדת מלימון

עלי נענע טריים

אופן ההכנה:‏

‏1. מרסקים בבלנדר ענבים ומי סוכר. מוסיפים מיץ לימון ואוזו‏.

‏2. לפני ההגשה מוסיפים קרח כתוש ועלי נענע‏.

בתיאבון!