איך להכין שקשוקה? - מתכון מנצח

אוהבים שקשוקה? רוצים להכין לעצמכם מן האדום-אדום הזה לארוחת בוקר של שישי או שבת? ואולי אתם רוצים ארוחת ערב משביעה ומלאת טעמים, שלוקחת פחות מרבע שעה להכין?

מחבת עם שקשוקה טעימה

השקשוקה עלתה לישראל כנראה עם העליות מצפון אפריקה, אבל כיום היא חלק מהתפריט הישראלי הביתי של בני כל העדות. 
אז אם אתם מחובבי ואוהבי השקשוקה, דעו לכם שכדי להכין שקשוקה כהלכתה, יש להצטייד בכמה מרכיבים שכולם חשובים, אבל החשוב ביותר בהם הוא העגבניות. 
למרות שתמיד אפשר לקצר דרך או לחסוך זמן, חשוב מאוד לא להתפתות ולא להכין את השקשוקה שלכם מרסק עגבניות. 
זה לעולם לא יצא אותו דבר כמו שקשוקה שעשויה מעגבניות טריות, אדומות ובשלות, שיש בהן מתיקות טבעית. 
אפשר להוסיף כף של רסק עגבניות, אם העגבניות לא מספיק בשלות או אדומות. 
מי שאוהב, יכול להוסיף תוספות שונות, כמו שנביא בסוף המתכון.

 

המרכיבים לשקשוקה טובה (4 מנות)

  • שמן לטיגון – אפשר שמן זית, אבל אם אתם לא רוצים טעם מודגש, אפשר שמן חמניות או שמן מזוכך אחר

            - לגרסא לא חריפה: חצי פלפל אדום או ירוק, רגיל
            - לגרסא חריפה: פלפל צ'ילי שלם, ירוק או אדום, פרוס

  • חצי ראש שום כתוש
  • 6- 8 עגבניות אדומות יפות, חתוכות לקוביות גדולות (אפשר לחלוט את העגבניות ולקלף אותן, אם רוצים, לפני הבישול)
  • מלח
  • כף פפריקה מתוקה
  • קורט אבקת פירי פירי או צ'ילי גרוס, או פלפל שאטה מפורר – בהתאם לחיבתכם לטעם החריף
  • לא חובה - כף רסק עגבניות או חצי כפית סוכר
  • 6 ביצים

 

הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה וטובה שיש לה מכסה ומטגנים את הפלפל או הצ'ילי
  2. מטגנים את השום עד שהוא מעלה ריח – ולא יותר
  3. מוסיפים את העגבניות וממליחים מעט. מחכים שהתכולה תבעבע, ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעגבניות רכות.
  4. מוסיפים פפריקה וצ'ילי או פלפל חריף אחר, לפי הטעם
  5. אם רוצים, אפשר לתקן טעם במעט סוכר או רסק עגבניות
  6. שוברים את הביצים למחבת – כל ביצה ל'פינה' משלה – וממשיכים בבישול עד שהביצים מוכנות לטעמכם. 

אם אתם אוהבים את הביצים שלכם עשויות יותר ו'יבשות', כסו את המחבת במכסה: כך תקצרו את זמן הבישול והביצים תהיינה עשויות משני הצדדים. הגישו חם ככל האפשר עם באגט פרוס או לחם לבן. 

 

 

ומה לגבי התוספות?

אומרים, שכל המוסיף לשקשוקה טובה – גורע, ובכל זאת:

  1. בצל קצוץ או פרוס: יש לאדות את הבצל אחרי טיגון הפלפלים אבל רק עד שקיפות, ולא טיגון של ממש.
  2. פטריות - מתאים במיוחד לטבעונים, שלא רוצים ביצים, אבל שמחים לשקשוקה ורוצים קצת חלבון: אדו את הפטריות אחרי טיגון הפלפלים, ולפני הוספת העגבניות.
  3. נקניקיה חריפה: לשקשוקה בשרית אפשר לטגן נקניקיית מרגז או נקניקייה חריפה אחרת; אחרי הפלפלים ולפני העגבניות. 
  4. חצילים או קישואים: תוספת מעולה! קלפו את הירק בו בחרתם בקולפן ירקות, וחתכו לקוביות. הוסיפו מעט יותר שמן למחבת – שתי כפות לערך, על חציל קטן או שני קישואים – ואדו לפני שאתם מוסיפים את הפלפלים החריפים. 
  5. במיה או אוקרה (במיה ארוכה): טגנו קודם להוספת המרכיבים האחרים, עד להשחמה קלה. כדי לא לרכך יותר מדי את הבמיה הוציאו אותה מהמחבת והמשיכו כרגיל. הוסיפו אותה חזרה למחבת אחרי שהעגבניות מתחילות להתרכך. 

אוהבים שקשוקה ולא בא לכם לעמוד במטבח? היכנסו עכשיו לאתר b144 ובחרו מסעדה מומלצת.
 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144