העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מתכון: המרק האסייתי שכל החורף חיכיתם לו

הגשם והברד כבר מאחורינו, אבל יש מרק אחד ייחודי שאת טעמיו נרצה לדגום בכל ימות השנה, הלא הוא מרק ה-Pho המסורתי, באדיבות מסעדת וונג הווייטנאמית

מאת: מסעדת VONG
אוכל אסייתי
מסעדת VONG, המתהדרת במטבח ווייטנאמי עדכני ומשובח , מאפשרת לנו לחוות חוויה אותנטית עם תבלינים ועשבי תיבול מרתקים.
הבשילו את השרוולים ונסו את המתכון המושקע למרק הוויטנאמי המסורתי:
  

מתכון למרק הווייטנאמי המסורתי - Pho :

רכיבים:

  1. 3 יח' עצמות ברך (בקר)
  2. 3 יח' עצמות עם מח עצם (בקר)
  3. 2 בצל לבן בינוני
  4. 2 בצל סגול בינוני
  5. 100 ג' שורש ג'ינג'ר שלם
  6. 200 ג' אסאדו עם עצם
  7. חופן גדול של גרגרי כוסברה
  8. חופן זרעי שומר
  9. 5 מקלות קינמון
  10. 8 כוכבי אניס
  11. 2 יח' הל שחור (מומלץ מאוד, אך קשה להשגה בארץ)
  12. מעט סוכר ומלח גס
  13. רוטב דגים ע"פ הטעם (רוטב הדגים הוא ה"סויה" הווייטנאמית המשמש כממליח)
  14. 8 ליטר מים
 
 
 
 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את העצמות והאסאדו במים רותחים מעל להבה גבוהה למשך 15 דקות, על מנת לנקות את העצמות. מסננים ושוטפים במים.
  • במקביל קולים למשך 5 דקות את כל התבלינים במחבת מעל לאש בינונית, על מנת לשחרר את הארומה הנצורה בהם.
  • במחבת נפרדת צורבים את הבצלים והג'ינג'ר כ 5-7 דקות מכל צד עד לרמת חריכה.
  • את סיר המרק מסדרים בשכבות. בתחתית מניחים את העצמות בשכבה אחידה. את התבלינים מכניסים לשקית תבלינים, קושרים ומכניסים לסיר (השקית מונעת מהתבלינים להתפורר אל תוך הנוזל הצח) ובסוף את הבצלים והג'ינג'ר. ממלאים את הסיר בעדינות במים ומכסים את הסיר למחצה.
  • מבשלים 3 שעות ללא ערבוב. לאחר מכן מוסיפים את המלח, הסוכר ורוטב הדגים. לא מערבבים ומבשלים שעה נוספת.
  • בסוף התהליך מסננים בעדינות את הציר.
  • את המרק מגישים עם אטריות אורז שחולטים לחוד ע"פ ההוראות על גב האריזה, עם האסאדו שבושל במרק (יש לפרוס אותו לפרוסות דקות) ועם גינת תבלינים טרייה בצד שנכנסת למרק ממש לפני האכילה (נבטים, בצל לבן וירוק, כוסברה, נענע, בזיליקום תאילנדי/טרגון וכמובן צ'ילי טרי פרוס לטבעות). רצוי ביותר לסחוט מעט לימון לכל קערית מרק. 
בתאבון..
 
המתכון באדיבות לירון ברנר, השף של מסעדת וונג VONG - שדרות רוטשילד 15, תל אביב.