העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מה ההבדל בין מאפיה כשרה למאפיה רגילה?

מה הופך מאפיה רגילה למאפיה כשרה? האם מדובר רק בחומרי גלם או גם דברים אחרים?

clock-icon 1 דקות קריאה

מה הופך מאפיה למאפיה כשרה? 

חומרי גלם – כשרים בלבד

על מנת שמאפיה תוכל לקבל כשרות של הרבנות או של גופים אחרים, כל המרכיבים והרכיבים של המוצרים שלה חייבים להיות כשרים. הקמחים חייבים להיות כשרים וכך גם חומרי האפיה האחרים: 
  • שמרים ואנזימים
  • תערובות ותמציות טעם
  • תוספי פרי שונים ותבלינים
  • חמאה או מרגרינה ועוד ועוד. 
מאפיות לא כשרות יכולות לקנות חומרי גלם כשרים ושאינם כשרים.
 

שעות הפעילות – לא בשבת או בחג

דבר נוסף שמחויב במאפיות כשרות הם זמני העבודה של המאפיה: 

מאפיות כשרות חייבות להקפיד ולא לעבוד עם תחילת השבת או חג, ועד צאת החג או השבת.
כל פעילות הייצור תתקיים בהתאם לזמני השבת השונים ותהיה הפרדה בין אפיית מוצרים חלביים ומוצרים אחרים.
  • חלק גדול מהמאפיות הכשרות – בעיקר הקטנות שבהן – לא עובדות במוצאי שבת, כדי לא לחלל את השבת בשום מקרה וכדי שלא יהיה חשש לחילול שבת. לכל היותר, המאפיות האלה ימכרו מוצרים שיוצרו עד ערב שבת ולא מוצרים טריים, שנאפו באותו יום. 
 
מאפיות רגילות יכולות לעבוד ולפעול במשך כל ימות השבוע, בהתאם לחוק.
 

הפרדה בין מוצרים בעלי כשרויות שונות

  • במאפיות כשרות חלה הפרדה גמורה וברורה בין מוצרים חלביים ובין מוצרי פרווה שונים.
נדיר שמאפיה כשרה מציעה גם מוצרי בשר, בנוסף למוצרי חלב ופרווה. 
  • ההפרדה בין כשרויות חיונית למי שלא רוצים להתבלבל חלילה ולערבב בין המוצרים השונים בזמן הקניה או האחסון.
  • במאפיות כשרות ישנה לעיתים הפרדה בין מוצרים בכשרויות רגילות וכשרויות מהודרות שונות, לסוגיהן: בית יוסף, בד"ץ וחסידויות שונות, ועוד.
 
במאפיה רגילה לא תמצאו כמובן הפרדה כזו, למרות שיכול להיות שיהיו מוצרים כשרים, שיימכרו כשהם מסומנים וארוזים באריזות אטומות.
  • מכירת מוצרים כשרים במקום שאינו כשר או בעל כשרות לא פוסלת אותם מלהיות מוצרים כשרים. 
 

האם העובדים במאפיות כשרות חייבים להיות שומרי שבת? 

לא. בניגוד ליקבים למשל, שבהם עובדים בייצור היין רק שומרי שבת, במאפיות אין חובה הלכתית שהעובדים יהיו שומרי שבת. כל עוד המאפיה נמצאת תחת פיקוח מתאים, אין בכך הכרח. 
 

האם מאפיות כשרות יכולות להיות גם מאפיות ללא גלוטן?

בהחלט. בדיוק כשם שיש מאפיות רגילות ללא גלוטן, יכולות להיות גם מאפיות כשרות ללא גלוטן.

מאפיות אלה יקפידו שכל הקמחים והחומרים השונים – כולל חומרי הגלם שמיועדים להחלפת הגלוטן – יהיו כמובן כשרים. 
 

האם כל מאפיה כשרה, היא בהכרח מאפיה כשרה לפסח?

מאפיות כשרות אינן בהכרח מאפיות כשרות לפסח. 
כדי לקבל כשרות לפסח יש לעבור הכשרת ייעודית ולהכין את המאפיה לפסח על כל המשתמע מכך. 
ברוב המקרים מעדיפות מאפיות כשרות רגילות לצאת לחופש בחג הפסח ולהשתמש בזמן החג כתקופה לניקוי וחידוש המאפיה, יותר מהכל. 
 
מחפשים מאפיה כשרה? הכנסו למדריך העסקים של b144 ותוכלו לאתר במהירות מאפייה כשרה קרובה אליכם
 

ממוצע המלצות על המאמר/מדריך/מתכון

(5 מתוך 5) 5 מספר ממליצים לקריאת המאמר