העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

איך להכין יוגורט לבד בבית?

יוגורט ביתי? אין קל מזה. קבלו מתכון להכנת יוגורט ביתי, ועל הדרך, באותו מחיר – גם לבנה

לכ- 2 ליטרים יוגורט

 

מצרכים

  • 2 ליטר חלב רגיל או מלא ("של פעם")
  • 1/2 כוס יוגורט "חי"

צִיוּד

  • סיר כבד עם מכסה
  • מָרִית
  • מד חום 
  • כוס מדידה או קערה קטנה
  • מקציף (לא חובה)
 

הכנה

  • מחממים את החלב בסיר הכבד, בחום בינוני-גבוה. לחמם את החלב עד ממש מתחת לרתיחה.
  • מערבבים את החלב בעדינות ומוודאים שחלקו התחתון של הסיר לא נחרך והחלב לא מגיע לנקודת רתיחה.
  • מצננים את החלב. 
  • מניחים לחלב להגיע לטמפרטורה שבה הוא חם למגע – כ- 43 מעלות.
  • מערבבים מדי פעם, כדי למנוע היווצרות של קרום.
  • כאשר החלב התקרר, מוציאים חלק ממנו – כוס, לערך – ומעבירים ליוגורט. 
אם נוצר קרום, אפשר להחזיר אותו לחלב או לאכול אותו – הוא נפלא.
  • מערבבים עם היוגורט כדי לדלל אותו ומחזירים הכל לסיר החלב. מסירים חלב מדפנות הקערה באמצעות הספטולה (מרית).
  • בשלב הזה יצרתם למעשה תערובת שבה יש חיידקי יוגורט.
  • מעבירים את הסיר לתנור כבוי, סגור.
  • רצוי להפעיל את התאורה בתוך התנור, כדי שיווצר בו מעט חום, או לעטוף את הסיר בכמה מגבות מטבח, לשמירה על חום התרבית.
  • הניחו ליוגורט להתפתח בתנור הכבוי במשך ארבע שעות לפחות, או כל הלילה. 
  • משך הזמן תלוי בטעמכם האישי ובטמפרטורה.
 
לאחר כמה שעות, טעמו את היוגורט:
  • אם המרקם שלו לטעמכם והוא חמצמץ מספיק, העבירו אותו לקירור.
  • אם הוא דליל מדי, אבל הטעם טוב, העבירו אותו לחיתול או שק בד ותנו לו לאבד נוזלים בטפטוף.
  • אם הוא עדיין לא מספיק חמצמץ לטעמכם, תנו לו עוד זמן.
  • אם נוצרו מים מעל ליוגורט, נקזו אותם או הכניסו אותם בקיפול בחזרה ליוגורט.
אתם יכולים להקציף את היוגורט: 
  • הקצפה מקנה ליוגורט מרקם קטיפתי יותר.  רצוי להקציף מעט גם לפני ההגשה. 
מעבירים את היוגורט הביתי למכלי אחסון, מכוסה, ושומרים במקרר.
  • יוגורט תוצרת בית יישמר במקרר כשבועיים.
 
  • תוכלו להשתמש בחלק מהיוגורט שלכם להכנת האצווה הבאה של יוגורט ביתי: שמרו כ- ½ כוס יוגורט בכל פעם. 
  • תוכלו להשתמש באותו יוגורט כתרבית כל עוד הטעם של היוגורט המתקבל זהה או דומה ליוגורט שלכם. 
 

ומה לגבי לבנה?

כדי להכין לבנה ביתית טרייה וטובה, תלו יוגורט בתוך חיתול למשך לילה, והניחו לו לאבד נוזלים עד שהוא הופך ללבנה. 
אתם יכולים להוסיף כף שמנת ליוגורט לפני התליה, כדי לקבל מרקם עדין ועשיר יותר של הלבנה. 
 
אין לכם כוח להכין יוגורט לבד? אל דאגה, אינדקס העסקים של בזק 144 ימצא לכם יוגורטיה קרובה לבית.