העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

סורבה פירות: הקינוח המרענן של הקיץ

מתחשק לכם קינוח קיצי קל להכנה? משהו שיהיה דומה לגלידה, אבל ללא שומן, חלב או ביצים? סורבה פירות הוא פתרון מצוין עבורכם, שמתאים לצמחוניים ולטבעוניים כאחד

סורבה מנגו עם אננס ובזיליקום

הסורבה הומצא לפני אלפי שנים, כך הרומאים היו מכינים אותו: הם היו מביאים קרח מהאלפים, עטוף בשכבות של קש לבידוד, ומאחסנים אותו בקיץ במערות עמוקות. 
את הקרח היו מרסקים ומגישים בשילוב עם פירות שונים ומיצים, לעשירים ולאצילים. 
כיום ניתן להכין סורבה בקלות רבה יותר: לא צריך להרחיק עד האלפים, או לחפור מערה עמוקה. די במכונת גלידה טובה, ואם אין – במקפיא ביתי רגיל. 


סורבה ביתי פשוט – במזלג

אחת הדרכים הפשוטות ביותר להכין סורבה מרסק פירות היא בעזרת מזלג (מתכון מדויק בהמשך):
מכינים רסק או מחית פירות וממתיקים בכמות גדולה יחסית של סוכר. את התערובת הזו מעבירים לתבנית רדודה ומכניסים למקפיא. 
נותנים לתערובת לקפוא כשלוש שעות – ואז מוציאים ומרסקים אותה במזלג.
מכאן ואילך, בכל רבע שעה לערך, 'שוברים' את התערובת בעזרת מזלג, כך שמתקבלים שבבי קרח – שהם למעשה הסורבה שלנו. 

  • באופן דומה אפשר להכין סורבה גם מקפה חזק, בתוספת סוכר. 
  • חשוב להוסיף מספיק סוכר (אפשר גם סירופ פשוט או סירופ גלוקוז, במקום סוכר רגיל) כדי שהתערובת תהיה לא רק מתוקה, אלא גם כזו שלא תקפא במהירות (מי סוכר קופאים בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר מים).


מתכון לסורבה מנגו עם אננס ובזיליקום

השילוב בין המנגו המתוק, האננס המתקתק-חמצמץ והבזיליקום הארומתי, יוצר טעמים אקזוטיים של ממש. כדאי לכם לנסות!
 

סורבה מנגו ואננס עם קצפת

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג מנגו, חתוך לקוביות, ללא הקליפה כמובן
  • ½ ספל סוכר לבן
  • 1/2 ספל נקטר אננס 
  • ¼ כוס עלי בזיליקום טריים(!)

הוראות הכנה

  1. מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים יחד עד שכל התערובת תהיה חלקה
  2. מעבירים לקערה מתאימה ומקררים כשעה

למי שיש מכונת גלידה

מעבירים את התערובת למכונת הגלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן. לאחר שהסורבה מוכן, רצוי להשרות אותו לילה במקפיא, כדי לקבל אחידות טעמים.

למי שאין מכונת גלידה

  1. מעבירים לתבנית ומקפיאים – כשעתיים עד שלוש שעות
  2. מוציאים מהמקפיא, שוברים את הקרח ומערבבים אותו בעזרת מזלג
  3. חוזרים על הפעולה כל 15 דקות, במשך שעה או עד שנוצרת תערובת קרח אחידה באופן יחסי
  4. סמוך להגשה, מעבירים למקרר ומערבבים שוב. ממש לפני ההגשה מערבבים שנית ואז יוצקים לכוסות הגשה שקוררו קודם לכן.

אפשר לקשט בסליל תפוז או לימון, קוביות מנגו עם קצפת ולהוסיף נגיעה של תמצית תפוז או פרי אחר. 

מחפשים גלידריה טובה בקרבת הבית? היכנסו לאתר b144, הזינו יישוב מגורים ומצאו אותה בקלות