העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    076-8105228
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח בשעה: 12:00
    YOGURT MAS - אצלנו תמצאו יוגורט וגלידה הכי טעימים, פנקייק מכל הסוגים, וופל בלגי הכי איכותי ומושקע, עוגות אישיות מעולות ועוד מגוון מתוקים! בנוסף שתיה חמה וקרה. יחס אישי…
    רחוב 171 151, בית ג'ן
    076-8109317
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.83333333333333
      (6 מדרגים)
    |
    פתוח עכשיו
    ב"פיצה סוזאנה" אפשר להנות ממגוון רחב של פיצות טעימות, סלטים, וופל בלגי, קרפ צרפתי, טוסטים, גלידות, יוגורטיה, מאפים טריים, גבטות, שניצלונים, רביולי ספגטי ועוד..
    גוש חלב 28 2837, ג'ש גוש חלב
    076-8882638
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    |
    יפתח ביום ראשון בשעה: 9:00
    מסעדת קינוחים
    סלינגר דוד 4, קרית שמונה
    דירוג העסק הנוכחי: 2
      (1 מדרגים)
    הצג מספר
    מרכז מסחרי חדש 9997, מעלות תרשיחא
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.33333333333333
      (3 מדרגים)
    הצג מספר
    מבואות החרמון
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 5
      (1 מדרגים)
    הצג מספר
    ראש פינה
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות גלידריות באזור הגליל העליון ורמת הגולן

אין כמעט ילד או מבוגר שלא אוהבים ללקק או אפילו לזלול גלידה, ואין פלא: היא קלה, מתוקה, ובעיקר – טעימה בטירוף. קצת על גלידה: על ההיסטוריה שלה ועל הסוגים השונים ומה שתקבלו בכוס או בגביע.
בפרס העתיקה, היו הפרסים שומרים קרח במערות ומחסנים תת קרקעיים עמוקים, והיו מעלים אותו בקיץ, כדי לקרר את עצמם. ככל הנראה הם היו הראשונים שערבבו מיץ עם שלג או קרח והפכו אותו למה שאנחנו מכירים וקוראים לו היום "סורבה". מפרס עברה התורה הזו לרומא העתיקה ושם כבר הוסיפו למיץ הפירות דבש כדי לקבל קינוח מתוק וסמיך יותר. הקיסר נירון אף החזיק מרתף קרח שלם בארמונו, רק לצורך הזה. 
מאיטליה עברה תורת ייצור הגלידה לצרפת. שם הוסיפו לה בפעם הראשונה חלב והיא כבר הייתה ידועה וקרובה יותר לזו של ימינו. ב- 1903 הומצא הוופל המגולגל שהיום אנחנו קוראים לו "טילון" או גביע. למרבה ההפתעה, רק בשנת 1922 הומצא המקל הקטן והצנוע, שאפשר להלביש עליו גלידה קשה יחסית שממנה התפתח השלגון והארטיק-קרח, הלוא הוא ה"קרטיב" הישראלי.

 

איזו גלידה אנחנו יכולים לאכול היום באזור הגליל העליון ורמת הגולן?

באזור הגליל העליון ורמת הגולן יש גלידריות עצמאיות או כאלה ששייכות לרשתות. לרוב הן מוכרות רק גלידה במנות במידות שונות או במשקל, למי שרוצה לקחת הביתה. מה שכן, מגוון הסוגים והטעמים יהיה תמיד גדול, ותמיד יהיה משהו שיתאים לכל טעם.
כל מקום שמכבד את עצמו יגיש כמה סוגים של גלידת שמנת: מטעמי הווניל או השוקולד הבסיסיים, שרבים אוהבים, ועד לטעמים אקזוטיים יותר, שיש בהם תוספות של רום או משקאות אלכוהוליים אחרים, או סוגים שונים של ממתקים. טבעונים וצמחונים שלא אוכלים מוצרים חלב וכן מי ששומרים על כשרות, יוכלו לקבל סורבה על בסיס מיצי פירות או גלידות על בסיס של שומן צמחי.