העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מתכון ל-3 שייקים טעימים וקלילים שירעננו לכם את הקיץ

קבלו שלושה שייקים מעולים, מצננים ומרווים, שיעזרו לכם לעבור בקלות יחסית את העונה החמה והמתישה עם כמה המלצות לקנייה נכונה של בלנדר שיעשה עבורכם את העבודה

clock-icon 1 דקות קריאה/צפייה
שייק ירוק לה, שייק אדום לך

כדי להכין שייק טוב, לא צריך יותר מכמה סוגים של ירקות או פירות טריים ועסיסיים, בסיס חלבי או דמוי-חלבי כלשהו ובלנדר ראוי, חזק וטוב, שיעבד בקלות את כל המרכיבים, כולל קרח, אם רוצים. 
עקרון ההכנה פשוט וקל – זורקים הכול לבלנדר – כאשר כל דבר יכול ללכת עם כל דבר (כמעט). הקפידו על בסיס טוב של פרי אחד עיקרי, נוזל מאחד (חלב או מיץ) ואתם בדרך הנכונה. 
להרבה שייקים על בסיס פרי טרופי או יוגורט אתם יכולים להוסיף תבלינים כגון צ'ילי או הל, ציפורן או קינמון וגם ג'ינג'ר.

 

מה נחשב ל"בלנדר איכותי"?

בשוק יש כמה סוגים של בלנדרים, שיש לבחור ביניהם את מה שמתאים לכם, לפי ההעדפה האישית והצרכים שלכם. 
אם אתם לא רוצים לרסק קרח, די בבלנדר מוט סביר. לעומת זאת, אם אתם אוהבים משקאות שחייבים את חייהם לקרח גרוס, תצטרכו בלנדר עוצמתי ועמיד. 
ככלל, ככל שהמנוע עוצמתי יותר – הוא טוב יותר, אבל לא חייבים את הכי חזק בשוק. מיכל גדול זה טוב, אבל אז תצטרכו לעבד בכל פעם כמויות יחסית גדולות (אלא אם כן יש קערה מתאמת).
קחו בחשבון שצריך מקום אחסון וקנו לפי המקום שעומד לרשותכם – לגוף, למיכל ולאביזרים. 

 

בלנדרים "תעשייתיים"

הכוונה היא לכאלה שיש להם כוס גדולה, לרוב עשויה פלסטיק אקרילי או זכוכית (הפלסטיק עדיף) והם מיועדים לעיבוד כמות נפח גדולה יחסית, שוברים קרח די בקלות ויכולים לעבד נוזלים חמים מאוד. 

 

בלנדרים ביתיים

מיועדים יותר למילקשייקים, משקאות פרי ושייקים ולא מיועדים לעיבוד של מרקים רותחים או פירות שלמים. לא מומלץ לסמוך על כך שהם יעבדו קוביות קרח למאסה של גרגרים קטנים. 

 

בלנדרים אישיים

תלוי במותג ובעוצמת המנוע, אבל יש ביניהם בלנדרים חזקים שישמשו לכל צורך. יש לקחת בחשבון שהם  יעבדו כמות קטנה של מזון. 

 

בלנדר מוט

מעולה להכנת מרקים, טחינה או חומוס, ועיבוד פירות חתוכים אבל לא קרח. אם אתם בעניין של משקאות יוגורט על פירות רכים בלבד, זה מעולה. 

 

4 שייקים צבעוניים וטעימים

 

שייק טרופי-אירופי

בשייק הזה אנחנו משלבים פירות יער מאירופה, עם פירות טרופיים טריים:

  • 1 מנגו, בשל ויפה, חתוך לקוביות
  • 1 כוס תותים קפואים (יש במקפיא בסופר)
  • 1 כוס פירות יער קפואים (יש במקפיא בסופר)
  • 1 כוס קוביות אננס
  • כוס יוגורט דל שומן
  • ¾ כוס נקטר אננס

מכניסים הכול לבלנדר ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. 

 

מנגו-בננה ג'ננה

  • 1 בננה יפה
  • ½ כוס קוביות מנגו
  • 1/3 כוס יוגורט רגיל
  • ½ כוס מיץ תפוזים או נקטר מנגו
  • קורט צ'ילי

מכניסים הכול לבלנדר ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי.  לגרסה האלכוהולית מוסיפים גם שוט וודקה או רום לבן.

 

ג'ונגל של בריאות

השילוב בין קוקוס לקייל מעולם לא היה מקורי יותר.

  • 500 מ"ל נוזל קוקוס
  • 1 בננה חצי קפואה
  • ½ אבוקדו לא גדול
  • ½ כוס קייל (דוחסים את העלים לכוס)
  • 1/8 לימון
  • קורט צ'ילי גרוס

מכניסים הכול לבלנדר ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי.

מחפשים בית קפה לשבת בו על איזה שייק טוב ומרענן? הקליקו כאן וגלו את כל בתי הקפה המומלצים בסביבתכם.