היתרונות והחסרונות של איטליז כשר

מחיר, מבחר נתחים מוגבל ובשר שלעיתים הוא מודח ומומלח. אלה רק מקצת החסרונות שבקניה באיטליז כשר. האם יש לכך גם יתרונות?

בהנחה שאתם שומרים על כשרות בסיסית ואוכלים בשר שהוא מחיה כשרה, בוודאי התחבטתם לא פעם בשאלת היתרונות והחסרונות שבקניית בשר דווקא באיטליז כשר. בואו ננסה להציג את התמונה השלמה.

היתרונות של איטליז כשר

פיקוח וטרינרי

אחת הבעיות של בשר בישראל היא השחיטה השחורה. שחיטה שאינה בפיקוח וטרינרי, שגורמת לעיתים סבל רב ומיותר לבעלי החיים ומתבצעת בצורה לא הגיינית, שעלולה לגרום למחלות. 
  • קשה יותר לקבל תעודת כשרות על בשר שלא עבר שחיטה כשרה ומגיע ממקורות מפוקחים. זה לא אומר שלא היו ולא יהיו מקרים אחרים, אבל הכלל הזה די נכון.

בשר כשר

לאו דווקא מוכשר, אלא כשר: אם אתם מקפידים בנושא או מארחים מישהו שחשובה לו כשרות הבשר, האופציה שלהם היא לרכוש את הבשר באיטליז כשר או בקצביה בסופר. איטליזים כשרים חייבים לקנות את הבשר מבתי מטבחיים כשרים.

  • איטליזים כשרים רבים מחזיקים בשרים כשרים ממגוון כשרויות, בדרגות חומרה והקפדה שונות וכו'.

בשר מוכשר

אם אתם צריכים בשר כזה ולא רוצים להצע הכשרה בעצמכם, יש להניח שתוכלו למצוא גם בשר שהוא כבר מוכשר, באיטליז כשר.

חסרונות של קניה באיטליז או קצביה כשרים

מחיר

בממוצע, בשר כשר עולה יותר מבשר לא כשר, במיוחד אם לוקחים בחשבון כשרויות מהודרות שונות או בשר ממקורות שנחשבים "יוקרתיים" בציבור הדתי. 

  • הוויתור על הכשרות ועל קניה באיטליז כשר מבטל למעשה את הצורך בתשלום עלויות הכשרות ומוזיל לכם את הבשר לסוגיו השונים.

מבחר נתחים

כל החלק האחורי של הבהמה – בקר כבש וכיו"ב – כמעט לא נמכר בשוק הכשר. 

זה אומר שנתחים רבים בכלל לא מגיעים לאיטליזים כשרים, ואם הם מגיעים, הם עוברים כל כך הרבה שלבי ניקור וחיתוך, שמה שנשאר מהם הוא כבר יקר מאוד ולא כלכלי (פילה, למשל). 
  • קניה באיטליז כשר לא מאפשרת לכם ליהנות למשל משוק טלה, אלא רק מהחלק הקדמי (כתף) שהוא הרבה פחות טעים ורך. חלקים אחרים שקשה למצוא באיטליזים כשרים הם חלקים טובים ומעניינים כמו צ'ך וכף ועוד. (קישור למאמר על נתחים)

מבחר ומגוון בשרים

איטליז כשר יכול להחזיק רק בשר ממקורות כשרים. לא תמצאו בו כמובן בשר לבן או בשר יען, ואת כל המוצרים הקשורים בבשר בעלי החיים האלה. 
  • קצביות לא כשרות מחזיקות במקרים רבים גם בשר לבן, נקניקיות ונקניקים מבשר כזה וכן פירות ים טריים או קפואים.

בשר מוכשר

חלק מהבשר מגיע ממפעלי הבשר כשהוא כבר מוכשר. איטליזים לא כשרים לא יקנו בשר כזה, כיון שהוא יקר יותר מהבשר הלא מוכשר שהם יכולים לקנות וגם פוגע במוניטין שלהם. 
  • בשר מוכשר הוא במקרים רבים קשה ויבש יותר מבשר שלא עבר את העיבוד הזה.

שעות פתיחה

איטליזים כשרים מחויבים לסגור את העסק שלהם בשבת ובחג. אם אתם רוצים לקנות בשר דווקא בשבת – לפיקניק או "על האש" ספונטני – האופציה היחידה שלכם היא למעשה איטליזים לא כשרים. 
 
למציאת אטליזים כשרים באזור שלכם חפשו באינדקס העסקים של בזק 144.

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144