איזה בשר קונים אצל אטליז?

לא מעט מאיתנו מעדיפים ללכת לקצב ולקנות את הבשר שלהם באיטליז, ולא לקנות בשר בסופר. למה, בעצם? מה טוב יותר בקניית בשר באיטליז, אם בכלל?

לא מעט מאיתנו מעדיפים ללכת לקצב ולקנות את הבשר שלהם באיטליז, ולא לקנות בשר בסופר. למה, בעצם? מה טוב יותר בקניית בשר אצל איטליז, אם בכלל?

מדוע כדאי לקנות בשר באיטליז

אחת הסיבות הטובות לקנות בשר באיטליז ולא בסופר, היא סיבת או שאלת המבחר. ברוב המקרים אם לא תמיד, באיטליז תוכלו למצוא מגוון גדול יותר של נתחים מאשר בסופרמרקט. לא מדובר יהיה רק בחלקים פנימיים כמו כליות, שקדים או חלקים דומים להם, אלא גם בנתחים שהביקוש להם נמוך יותר: שייטל, פריים ריב וכד'.

נושא נוסף הוא נושא הכשרות: בגדול, בסופרים הכשרים ימכרו לכם רק חלקים קדמיים, ואת החלקים האחוריים תאלצו לקנות אצל קצבים באיטליזים לא כשרים. לא נכנס כאן לשאלות הניקור וההכשרה, אבל גם אם תצליחו למצוא נתח פילה בקר בסופר, הוא יהיה מנוקר עד כדי כך, שתקבלו מעט מאוד בשר בסופו של דבר, במחיר גבוה מאוד.

מידת ההבנה  בנתחי בשר בקצביה לעומת סופר

גם בין בין נתחים שווים, יש שווים יותר ושווים פחות. בסופר יהיה לכם קשה יותר לבקש לדוגמא מותן גבוה ולא מותן נמוך או צלע שקרובה יותר לצוואר מאשר למותן, במקרה שאתם מעדיפים יותר שומן על פני בשר. בחלק ממחלקות הבשר יהיה קצב מוכשר שידע על מה שאתם מדברים, אבל בחנויות רבות פשוט יחתכו לכם נתח וזהו.

בשר מיושן

נקודה נוספת היא נקודת היישון: רוב הבשר שנמכר בסופרים ושאינו קפוא הוא בשר שהופשר. זה כבר לא בשר טרי ואין לו תכונות של בשר טרי. אם חשוב לכם לקנות בשר טרי מנתחים יותר נדירים או פחות מקובלים, צאו לאיטליז.

העניין הוא שגם באיטליזים מוכרים בשר מופשר ולעיתים קרובות תחת הכותרת "בשר טרי". בעניין הזה, אם המחירים נמוכים מדי, יש להניח שמדובר בבשר מופשר ואם תחתית מגש התצוגה מלאה נוזלים – אותו דבר. סימנים נוספים לבשר שהופשר הם לעיתים צבע עמוק לבשר וגוון שומן ענברי או כהה, בלי הריחות האופייניים לבשר מיושן.

איזה עוד בשר קונים באטליז?

קצבים רבים נוהגים להכין מנות מסוימות בנוסח "ישר לתנור" או "ישר למנגל". מאלה כדאי לקנות נתחים ובשרים שקשה יחסית להכין, כמו טחול ממולא או קורנדביף להכנה בבית. כלכלית, קבב כדאי לתבל בצורה עצמאית – תמיד לבקש לטחון מול העיניים שלכם – ולא כדאי גם לקנות שיפודי פרגית או בשרים במרינדות שונות.

לסיכום: קניית בשר באיטליז יכולה לתת לכם את האפשרות לקנות נתחים מיוחדים יותר מאשר קניית בשר בסופר. באיטליזים תוכלו למצוא גם בשר לא מוכשר ותוכלו למצוא בהם גם חלקים פנימיים כמו כליות, לב, לבלב או בשרים שעברו הכנה למנות מסוימות.

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144