איטום גגות – השלב שלפני: ניקוי ותיקון

שלב חשוב ביותר באיטום גגות הוא השלב שבו מנקים את הגג וחושפים את המקורות לבעיות. 

  • יש לנקות היטב את הגג – אפשר עם מטאטא כביש או בכל שיטה אחרת – ולהרחיק חפצים ו"דברים" שמונחים עליו, ועלולים לפגוע באיטום
  • בדקו את כל בסיסי האנטנות – אם עדיין קיימים עמודים כאלה על הגג – ומעמדי קולטי השמש והדודים. ודאו שאין נזק לאיטום במקומות אלה. אם יש – סמנו אותם או תקנו במקום
  • הרחיקו חלקים רופפים באיטום הקיים, חפשו נקודות תורפה לחדירת מים לאורך החיבור שבין האיטום והקירות הסובבים (רולקות) ובחיבורים האחרים
  • אם יש חלקי בטון או טיח רופפים, הסירו אותם ובנו אותם מחדש: ערבבו כבר בבטון, בשלב הזה, חומרי איטום אגרגטיים, כדי לשפר את העמידות בפני מים.

האיטום בשיטת "עשה זאת בעצמך"

קיימות מספר שיטות לאיטום גגות, כאשר רוב האיטום המקצועי נעשה כיום עם יריעות ביטומניות.

יריעות ביטומניות:·  

יריעות אלה חזקות וקלות יחסית ליישום, אבל הן לא יכולות לשמש אתכם בשיטת "עשה זאת בעצמך"; לא בשטחים גדולים, בכל אופן. 

כדי להשתמש ביריעות ביטומניות, ודאו תחילה שזו הייתה השיטה המקורית שבה השתמשו לאיטום הגג כדי להבטיח הצמדות ואיטום

ככלל, יש לעבוד עם חומרים דומים או זהים לאלה שכבר קיימים על הגג. אם רוצים ליישם פתרון אחר, יש לחשוף את שכבת התשתית (לרוב בטון) או להשתמש בחומרים מודרניים יותר – כמו הסוגים הבאים:

  • חומרים על בסיס ביטומן: קיימים היום חומרים על בסיס ביטומן שהם גמישים וניתנים ליישום קר (ללא חימום). את החומרים האלה אפשר ליישם בהתזה או בהברשה, ממש כמו חומרים אקריליים. חלקם מכילים אף סיבים, לשיפור העמידות והגמישות שלהם. 
  • איטום אקרילי: החומר השלישי – שמתאים מאוד לשימוש עצמי – הוא חומר איטום אקרילי. חומר זה אינו מבוסס על ביטומן ("זפת"), אלא על חומרים אחרים שלהם גמישות מצד אחד ועמידות גבוהה בפני לחות ושמש, מצד שני.

חומרים אלה קלים מאוד ליישום – דרושה מריחה שלהם במברשת או במטאטא – הם מתייבשים יחסית מהר, וניתן להשתמש בהם גם על משטחים רטובים או אפילו על מים. היתרון הגדול שלהם הוא שהם לבנים, ולכן אינם בולעים חום. הם משמשים שכבת הגנה ובידוד גם מפני קרני השמש. 

אם אתם מעוניינים באיטום מקצועי של שטחים גדולים או של גג שנמצא במצב רע, היכנסו למדריך העסקים של b144 ופנו לחברת איטום טובה.