סלון חדש או חדר ילדים? בעיצוב פנים נכון, אפשר לבסס שינויים רבים על רהיטים חדשים או מחודשים, בלי לשבור קירות. בתקציב נמוך אפשר להסתפק בשימוש ברהיטי עץ מלא רק במקומות מסוימים, ועדיין לקבל אפקט חמים ויוקרתי בעיצוב הפנים.

ממתכת ופלסטיק ועד רהיטי עץ: החומר עושה את ההבדל

כל מעצב פנים מתחיל יאמר לכם שהחומר בו מעצבים ועובדים, עושה הרבה הבדל בעיצוב פנים ובתחושה הכללית בחלל המגורים. בשיפוצים, ניתן לשנות את התחושה בחדר משפחה או חדר ילדים באמצעים פשוטים יחסית ולא יקרים, כמו שימוש בתאורה נכונה וברהיטים מסוגים שונים ובצבעים שונים. רהיט עץ בודד או שניים – כסא מרופד או שולחן עץ מלא – יכולים להוות נקודת פוקוס בחדר המגורים, ולשוות לו בקלות תחושה אחרת מזאת שתתקבל משאר האלמנטים בחלל.

התאמת רהיטים מחומרים שונים לעיצוב הפנים

  • רהיטים ממתכת: מתאימים מאוד למשרדים, להייטק ולצעירים. השימוש ברהיטי מתכת נותן תחושה של קלילות ואוורור וגם מודרניות. מצד שני, הם קרים – בתחושה ובמופע – ולעיתים רחוקות יתאימו לחדרי מגורים משפחתיים. יוצאים מהכלל אולי הם ארונות ספרים ומדפיות ממתכת, במיוחד אם יצבעו אותם בצבעים חמים. הספרים יסתירו חלק מהתחושה המתכתית של רהיטים אלה. בדירות משפחה, רהיטי מתכת יתאימו מאוד למטבחים וחדרי אחסון, כמו גם כריהוט גינה או מרפסת.
  • רהיטי פלסטיק: בשנות השבעים, רהיטי פלסטיק ופיברגלס היו שיא האופנה – והמחיר. השראה לעיצוב פנים התקבלה מסקנדינביה, שם העיצוב המינימליסטי, בקווים נקיים ולבנים, עשה שימוש רב מאוד ברהיטי פלסטיק וברהיטי עץ משולבי פלסטיק ומתכת. כיום רואים פחות רהיטי פלסטיק, והחומר שמור יותר לאמצעי תאורה שונים, לריהוט חדרי אמבטיה, מטבחים ורהיטי ילדים ולריהוט גינה פשוט.
  • רהיטי עץ: אלה הם כמובן הרהיטים היקרים ביותר – והיוקרתיים ביותר. כאשר העץ חשוף וגלוי, התחושה שרהיטי עץ משדרים היא חמימה וביתית. עיצוב פנים בעץ הופך כל דירה חדשה או חלל מגורים לחלל שנראה כאילו גרים בו כבר זמן, ומנטרל את תחושת הניכור שיש בחלל מגורים חדש שעוד לא "שוּמש". רהיטי עץ לא חייבים להיות עשויים רק בעץ מלא. כיום נהוג לשלב עץ מלא בשלד שעשוי מחומרים אחרים, כולל עץ פשוט יותר ממהגוני או טיק, MDF, מתכת וחומרים אחרים. בעיקר בהזמנת רהיטי סלונים ומערכות ישיבה, בהם רבים החלקים הסמויים על הגלויים, כדאי לבדוק מהו טיב החומר ממנו מיוצר עיקר הרהיט. זכרו שעץ הוא חומר חי, שממשיך לחיות, וטפלו בו נכון: עם השנים הוא מקבל פטינה – ציפוי – משלו, סדקים ואפילו עיוותים. כשאלה קלים, הם מוסיפים חן רב לרהיט. אם הם הופכים בעייתיים, תמיד אפשר לתקן אותם בנגריה או אצל משחזרי רהיטים.