פיצה ללא ספק היא המאכל הנפוץ ביותר בעולם. ילדים ומבוגרים כאחד משתגעים על מאכל זה והפופולאריות שלו רק הולכת וגוברת במרוץ השנים. כיום פיצריות מציעות משלוחים בכל עיר וישוב ברחבי הארץ. בהזמנה פשוטה דרך הטלפון או האינטרנט אתם תוכלו ליהנות ממגש פיצה חם וטעים.

אך לפעמים ההנאה יכולה להיות גדולה יותר וטעימה יותר כאשר אנו עצמנו יוצרים ומכינים את הפיצה. זוהי יכולה להיות הפעלה נחמדה לילדים ובו זמנית גם מספקת וכיפית להורים.
להלן המתכון:

מרכיבים להכנת בצק לפיצה ביתית

  • 4.5 כוסות קמח רגיל
  • 2 כוסות של מים חמימים
  • כף אחת של מלח
  • כף אחת של סוכר
  • כף אחת של שמרים יבשים
  • 2 כפות של שמן זית

מרכיבים לרוטב פיצה ביתית

  • אריזת עגבניות מרוסקות 800 גרם
  • בצל קצוץ
  • 2 כפיות סוכר
  • כף אורגנו
  • 4 שיני שום קטושות.
  • פלפל (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)

מרכיבים לתוספות

  • גבינה צהובה (עדיף כבר מגורדת)
  • מוצרלה
  • ירקות או כל תוספת אחרת שתרצו על הפיצה

 

פיצה שמחולקת למספר חתיכות עם תוספות שונות

מעדיפים בכל זאת משלוח פיצה? בחרו פיצריה מומלצת והזמינו

 

אופן ההכנה של הבצק

  • מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים אל תוך קערה גדולה.
  • מוסיפים את שמן הזית וחצי כוס המים אל תוך הקערה.
  • מערבבים את החומרים בעזרת בלנדר בעוצמה בינונית.
  • במהלך הערבוב מוסיפים את שאר המים לאט לאט עד לקבלת בצק שאיננו דביק (במידה והבצק בכל זאת קצת דביק, אפשר להוסיף קמח אשר יעזור לבצק להפוך לחלק).
  • את הבצק שהתקבל יש לכסות במגבת לחה ולהמתין 40 דקות לתפיחתו, אחר כך יש ללוש אותו בידיים על מנת להוציא ממנו את כל בועות האוויר.

אופן ההכנה של הרוטב

  • מטגנים את השום הכטוש והבצל על אש בינונית עד להשכמה.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, אורגנו, הסוכר ונגיעות של מלח ופלפל.
  • לאחר מספר דקות כאשר הרוטב כבר מתחיל לבעבע, טועמים ממנו ומוסיפים מלח ולפלפל לפי הטעם ולאחר מכן בוחשים כל מספר דקות עד שהרוטב חם ולטעמכם.

אופן ההכנה של הפיצה

  • משטחים את הבצק ויוצרים ממנו עיגול שטוח בעובי הרצוי ונותנים לו כבערך 10-15 דקות לעמוד בצורתו החדשה בכדי לתפוך מעט, לאחר מכן עוברים עם מזלג ויוצרים מלא חורים על הבצק עצמו (בכדי למנוע בועות בפיצה.
  • יוצקים את הרוטב בעזרת מצקת ומשטחים בתנועות מעגליות ליצירת שכבה דקה של רוטב על כל הפיצה (כמובן שמשאירים את הקצוות נקיים בעובי של 1ס"מ בערך).
  • מפזרים את 2 סוגי הגבינות מעל ומוסיפים את התוספות הרצויות, לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ומשאירים את הפיצה שם למשך כ-20 דקות.

בתאבון!